Duurzaam SolarPath langs N211 in gebruik genomen

Fietspad met zonnepanelen in Poeldijk

Poeldijk kruising nieuweweg_voorstraat

De zonnecollectoren in het fietspad op het kruispunt Nieuweweg en de Voorstraat in Poeldijk passen goed tussen de 21 duurzame maatregelen op de N211. Zo is bijvoorbeeld ook de verlichting van de weg dynamisch. Dat betekent dat de lampen van de lantaarnpalen dimmen als er geen fietsers en auto’s voorbijkomen. Daarnaast wordt energie uit asfalt gewonnen en die warmte wordt opgeslagen. Daarmee kan het fietspad in de winter weer worden opgewarmd zodat er minder zout gestrooid hoeft te worden bij gladheid.
Inmiddels is met alle genomen duurzame maatregelen de Nieuweweg (N211) tussen Poeldijk en Den Haag CO2 negatief.

Provincie Zuid-Holland maakte een informatief filmpje over het zogenaamde “SolarPath”.

Categorieën