Wie zijn wij

Fietsersbond Westland

Fietsersbond Westland zet zich in voor de veiligheid en comfortabel fietsen en levert daarmee een bijdrage aan een leefbaar, gezond en actief Westland én aan fietsgeluk voor iedereen.

 

FIETSERSBOND WESTLAND OFFICIEEL VAN START!

Sinds februari 2021 is de oprichting van Fietsersbond Westland officieel verklaard door de landelijke Fietsersbond. Al sinds 2019 is het bestuur in oprichting actief op initiatief van Frans Visée, (voorzitter), Marja van der Ende (fietsburgemeester), Gerrit de Bruijn, (Infra specialist) en Ronald de Bruin als sidekick.

 

Alle bestuursleden hebben een grote affiniteit met fiets en veiligheid. Fietsersbond Westland start met een kennismakingsronde bij de gemeente, politieke partijen en organisaties van belangengroepen in de Westlandse samenleving om de waarde van het fietsgebruik een boost te geven. Daarna staat een fietstest en een Supermarkt test op het programma. De promotie van een lease-plan voor de zakelijke fietsers zal permanent de aandacht vragen. Daarnaast willen wij een platform zijn om de staat van de fietspaden uit de dagelijkse praktijk te kunnen uitwisselen. Belangrijk daarbij is de steun van de fietsers. Informeer bij een van onze bestuursleden op welke manier je kan participeren.

 

Frans Visée, voorzitter:

Ik zie een spectaculaire groei van het aantal gevarieerde fietsers in het Westland. Dat betekent ook dat de infrastructuur daarop moet worden aangepast, inclusief de veiligheid en de faciliteiten die daarmee samenhangen. Nu het bestuur is samengesteld gaan we kennismaken met alle politieke partijen, en in gesprek met aanpalende gemeenten en de provincie Zuid Holland. De boodschap zal zijn dat Fietsersbond Westland zich gaat inzetten voor veilig en comfortabel fietsen om daarmee een bijdrage te leveren aan een leefbaar, gezond en actief Westland én aan fietsgeluk voor iedereen. Allemaal initiatieven waaraan bestuursleden inhoud geven en waaraan ik graag leiding geef. Van nature schaak ik graag op meer borden tegelijk, maar belangrijker nog is dat je als voorzitter duidelijkheid verschaft, motiverend en gelijkmatig van humeur bent, iemand feedback geeft en ook complimenten uitdeelt. Zo probeer ik het te doen.

 

Marja van der Ende, Fietsburgemeester:
Het recreatief fietsen heb ik al van jongs af aan van huis uit meegekregen, doordat zowel mijn moeder, als mijn vader, zus en broers al heel lang veel fietsen. Op jonge leeftijd maakte ik de gevolgen van een heftig verkeersongeval dat mijn zus overkwam, van dichtbij mee. Veilig fietsen staat daarom hoog in mijn aandacht. Zo speur ik tijdens mijn fietstochten naar onveilige verkeersomstandigheden en meld ik deze bij Fietsersbond Westland.
Vanuit mijn vak als massagetherapeut en leefstijladviseur vind ik gedrag van fietsers en andere verkeersdeelnemers boeiend en stimuleer ik mensen om meer te bewegen met de fiets als middel. Fietsen is een geweldige uitlaatklep om stress te ontladen en fit te blijven.
In maart 2020 werd ik door Fietsersbond Westland voor twee jaar benoemd tot de eerste Westlandse Fietsburgemeester. Vanuit die rol hoop ik nog vele fietsevenementen af te trappen en als adviseur en sparringspartner voor het bestuur op te treden. Ook ben ik initiatiefnemer van consumentenplatform Fietsen voor m’n eten, waarbinnen wij informatie met elkaar delen om onze dagelijkse boodschappen bij elkaar te fietsen rechtstreeks bij kwekerijen, boerderijen en kleine winkeliers. Zo fiets ik met een duidelijk doel en dat motiveert!

 

Arjen Koene, secretaris:
Waar ik het precies langs zag komen, weet ik niet meer, maar toen ik begin 2021 las dat er een secretaris werd gezocht, dacht ik: “daar moest ik maar eens werk van maken”. Net als iedereen hier houd ik van fietsen en help ik graag mee om het fietsen voor iedereen een beetje aangenamer te krijgen. In het Westland is er volgens mij een hoop te winnen. Zowel voor de fietser, als voor iedereen door meer aandacht voor het fietsen. Ik ben er simpelweg van overtuigd dat als er hier meer gefietst zou worden, dat het Westland (en de wereld) daar van opknapt. Als ex-gemeenteambtenaar ben ik goed in vergaderen 😉 en ook een beetje bekend met wat er allemaal bij komt kijken om iets veranderd te krijgen in de openbare ruimte. Ik vind het leuk om bij deze beginnende club aan te sluiten en zal ook proberen te helpen de organisatie steeds een beetje verder te brengen.

 

penningmeester:

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een enthousiaste Westlander met financiële affiniteit.

 

Gerrit de Bruijn, infra-specialist:

Infra specialist is eigenlijk een wat te zware titel. Als afgevaardigde van Fietsersbond Den Haag afdeling Westland al aardig wat ervaring opgedaan bij grote projecten zoals o.a. het zogenoemde 1/2/3 project met hoofdzakelijk  de fietsverbindingen over het Vlietplein middels de “Snelbinder” en Westerlee plein met de fiets tunnel. Zelf een actieve fietser die het fietspaden- net in het Westland goed kent.

 

Judith Boudri, communicatie:

Sinds de zomer van 2020 ben ik betrokken geraakt bij de vers opgestarte Fietsersbond Westland. Zelf ben ik vooral een woon-werk-verkeer-fietser dan wil je meestal zo snel mogelijk van A naar B, dus geen obstakels en gaten in wegdek tegenkomen en ook graag op elkaar afgestemde verkeerslichten waar je niet te lang voor stil staat. En dat is een continue proces, je zult altijd aan de bel moeten blijven trekken bij de verantwoordelijken. Ik beheer voornamelijk de website en de social media kanalen en stuur zo nu en dan een persbericht en een nieuwsbrief.

 

Ronald de Bruin, Sidekick:

Ik ben gevraagd als Sidekick voor het bestuur. Daar heb ik wel even over moeten nadenken. Het is als ondernemer belangrijk prioriteiten te stellen voor je zelf, maar ook voor het gezin, familie, vrienden en niet in de laatste plaats mijn drie fietsenwinkels in het Westland. Uiteindelijk vind ik het natuurlijk belangrijk mijn kennis en kunde in te zetten voor dit waardevolle initiatief en ben ik voor de optie Sidekick gegaan: Alleen als er agendapunten zijn waar ik een bijdrage aan kan leveren schuif ik aan en denk ik mee.