Gezocht: Westlandse Fietser van het jaar 2021

aanmelden kan t/m 31 december 2021

tekening Fietsheld 2020 door Richard de Rijke

Voor de tweede keer organiseert Fietsersbond Westland de actie ‘Westlandse Fietser van het jaar’ (voorheen Fietsheld). Het doel is om een fanatieke fietser in het zonnetje te zetten. De oproep aan alle inwoners van het Westland is een fanatieke fietser aan te melden bij de Fietsersbond Westland. De inschrijfperiode loopt van 1 november t/m 31 december. De uitreiking vindt begin 2022 plaats.

Het hoeft echt niet per se iemand te zijn die hele dagen op de racefiets door de gemeente toert; ook juist mensen die gewoon alles met de fiets doen, of een ludieke fietsactie hebben opgezet afgelopen jaar. Misschien werk je op een bedrijventerrein en ga je het hele jaar met de fiets naar het werk? Misschien werk je in de zorg en heb je een collega die ondanks alle drukke diensten ook als het regent gewoon met de fiets op het werk verschijnt? De boodschap lijkt ons duidelijk.

De jury bekijkt of de deelnemers voldoen aan de gestelde criteria: Motivatie (enthousiasme over gebruik van de fiets), impact(positieve impact op omgeving, mens en milieu) en lifestyle (bewust fietsen: gezond en sportief).

Begin 2020 kreeg Sjaak van der Ende als eerste ‘Westlandse Fietsheld’ uit handen van juryvoorzitter Pieter Varekamp en onder toeziend oog van fietsburgemeester Marja van der Ende een mooi prijzenpakket uitgereikt. Volgens de jury heeft Sjaak van der Ende meerdere van de hier bovengenoemde argumenten: sportfietser, in binnen- en buitenland, moedigt anderen aan en ondanks een ernstig ongeval fietst hij nog steeds.

De jury voor de benoeming van de Westlandse Fietser van het jaar bestaat uit:

  • Pieter Varekamp, wethouder Verkeer gemeente Westland
  • Liesbeth Koornneef, directeur Vitis Welzijn
  • Rob Warmenhoven, directeur Westland Adviesgroep
  • Ronald de Bruin, directeur De Bruin Fietsen
  • De prijswinnaar ontvangt, naast de eer om een jaar lang de titel ‘Westlandse Fietser van het jaar’ te dragen, een mooi prijzenpakket. Aanmelden kan door voor 31 december een e-mail te sturen aan [email protected] en omschrijf in een paar zinnen waarom juist jij of de persoon die je wilt opgeven, in aanmerking komt. Deelnemers van de vorige editie mogen wederom meedoen, wel graag opnieuw aanmelden.

    Categorieën