Mogelijk alternatief voor Fast Ferry naar Maasvlakte

Algemeen Dagblad – 3 januari 2022

AD 3 januari 22

Sinds zaterdag vaart de Fast Ferry tussen Hoek van Holland en Westvoorne niet meer. Op aandringen van onder meer de Fietsersbond Westland keert de veerpont mogelijk in een andere vorm terug.

Sinds zaterdag vaart de Fast Ferry tussen Hoek van Holland en Westvoorne niet meer. Op aandringen van onder meer de Fietsersbond Westland keert de veerpont mogelijk in een andere vorm terug.

Rotterdam zet als alternatief een busverbinding voor fietsforenzen in om de Maasvlakte te bereiken. De Fietsersbond Westland was echter zwaar teleurgesteld door deze beslissing. De club wijst op de grote recratieve waarde van de verbinding. Zo was de Fast Ferry een onmisbare schakel in het poplulaire rondje over de Maasvlakte en Voorne-Putten dat toerfietsers en andere recreanten vanuit Westland maken. Mede naar aanleiding van het pleidooi van de gezamenlijke fietsersbonden liet de Rotterdamse gemeenteraad een haalbaarheidsonderzoek instellen. Jaarlijks maken 30.000 recreanten de overtocht, met een piek in de zomermaanden. Dit biedt aanknopingspunten voor de inzet van een pont die zich uitsluitend richt op recreanten. Als het lukt, zou de nieuwe ferry in april kunnen varen.
– Carel Van Der Velden

Categorieën