Column Fietsburgemeester – Het Hele Westland (26-5-2021)

BreakOut op de fiets!

Het zal u niet ontgaan zijn: op 19 juni is de Team Westland BreakOut dag. In beweging voor kanker, in kleinschalige coronaproof activiteiten buiten, georganiseerd door vele Westlandse verenigingen, clubs en organisaties.

Als Westlandse Fietsburgemeester voor Fietsersbond Westland is me de eer toebedeeld om samen met onze echte burgemeester de aftrap voor deze dag te doen. Wat we precies gaan doen, is nog een verrassing. Dat het een positieve, actieve en sportieve dag wordt, kan niet missen.

Wat een energie hebben die vrijwilligers van Team Westland en wat een geweldig idee is die BreakOut dag! Zit u zelf in een fietsgroepje, wandelclub of andere sport die buiten beoefend kan worden? Bedenk dan een leuke challenge om op 19 juni in beweging te komen en donaties in te zamelen voor het goede doel.

Bij het zien van dergelijke activiteiten voel ik me steeds weer trots dat ik een geboren en getogen Westlandse ben. De saamhorigheid in onze regio en de inzet van vrijwilligers om anderen te helpen, is hartverwarmend. Samen zetten we de schouders eronder, samen bereiken we die top. Die top die de fietsers en wandelaars van Team Westland vorig jaar niet konden beklimmen in Frankrijk. Die top heeft gewoon een andere vorm gekregen, in ons eigenste Westland.

Doet u ook mee… aan de BreakOut dag van TW?

Marja van der Ende
Fietsburgemeester voor Fietsersbond Westland