Column Fietsburgemeester – Het Hele Westland (28-4-2021)

(Westland)Hart voor fietsen!

Het is weer zover… de WestlandHart vrijwilligersprijs wordt binnenkort uitgereikt. Dat Westland veel vrijwilligers heeft, weten we wel. Hoeveel daarvan zich inzetten om anderen te helpen fietsen, was ik nog benieuwd naar.
Mijn nieuwsgierigheid komt natuurlijk voort uit het Westlandse Fietsburgemeesterschap voor Fietsersbond Westland. We zoeken samen actief naar verbindingen met andere fietsinitiatieven. Ons streven is zoveel mogelijk mensen veilig gebruik te laten maken van de fiets in Westland.
Er blijken vele Westlandse fietsinitiatieven te zijn. Denk aan duofietsbuddy’s vanuit verzorgingshuizen, fietslessen voor statushouders en beweegcoaching voor mensen met een beperking vanuit Vitis Welzijn, wielerclubs en goede doelen als Team Westland.
Geweldige vrijwilligersorganisaties met de fiets als motiverend middel of als doel.
Heeft u zelf een doel nodig om die stalen ros uit de schuur te pakken? Denk dan aan het fietsen voor uw dagelijkse eten. Fietsen voor m’n eten, dat op mijn initiatief in 2017 ontstond, is inmiddels uitgegroeid tot een organisatie met 20 vrijwilligers binnen en buiten de Westlandsgrenzen. En we zijn genomineerd voor het WestlandHart!
Terwijl ik fiets voor m’n eten, speur ik naar situaties op de weg die het fietsen onprettig maken. Zo zorgen we samen met Fietsersbond Westland voor een veilig en plezierig fietsbaar Westland. Zo hebben we samen een (Westland)Hart voor fietsen!

Marja van der Ende
Westlandse Fietsburgemeester voor Fietsersbond Westland