Column Fietsburgemeester – Het Hele Westland (30-03-2021)

Fietsen is gezond!

Als Westlandse Fietsburgemeester motiveer ik natuurlijk iedereen de fiets op, door dit te roepen. De vraag is of u deze uitspraak wel nodig heeft, om die stalen ros uit de schuur te pakken.

Wat motiveert u om te fietsen? Een frisse neus halen, woon-werkverkeer, familiebezoek, half uurtje sporten per dag, fietsen voor uw eten, of een combinatie van alles. Fietsen is gezonder dan de auto pakken en met de eindeloze mogelijkheden van e-bikes is er tegenwoordig weinig reden meer om niet te fietsen.

Dat er fietshelden in Westland zijn, bewijst de winnaar van de Westlandse Fietsheld verkiezing van Fietsersbond Westland: Sjaak van den Ende. Zelfs een ongeluk waarbij hij een dwarslaesie opliep, hield hem niet tegen om weer de fiets te pakken. Wat een prachtig voorbeeld!

Dit is precies wat ik vanuit deze Fietsburgemeestersfunctie beoog: meer fietsen, minder autoverkeer in Westland. Veiligheid staat hierin natuurlijk voorop. Zo zet Fietsersbond Westland zich in om fietsen in onze regio veiliger en plezieriger te maken.

Gelukkig heb ik deze vrijwillige functie nog een heel jaar. Wanneer komt de tijd weer dat ik kan doen wat zo leuk is aan het Westlandse Fietsburgemeesterschap? Startschotten geven bij fietsevenementen, zodat de fiets weer het middel wordt om geld op te halen voor de goede doelen….

Ik kan niet wachten!

Marja van der Ende
Westlandse Fietsburgemeester – Fietsersbond Westland